Càritas alerta d’un augment de persones sense cobertura de necessitats bàsiques

Càritas Diocesana de Terrassa ha acompanyat el 2021 a 28.086 persones, 10.631 llars, del Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Cora Mazo, cap d’acció social de Càritas ha fet esment a l’Informe FOESSA Catalunya en el qual es conclou que la situació d’exclusió social de la població catalana s’ha agreujat després de la pandèmia, un 30% dels catalans viu en exclusió social. Una conseqüència és el número de persones acompanyades per l’entitat que han requerit ajuda per a necessitats bàsiques com són l’habitatge, la manutenció o la roba; aquestes han passat de ser el 77,5% el 2020 a pujar fins al 95% el 2021.

Mazo ha destacat que el 30% de les persones beneficiàries de la tasca de Càritas són menors d’edat.

El 40% de les persones acompanyades durant el 2021 són persones que busquen feina. Durant el darrer any s’ha pogut acompanyar a la primera persona beneficiària de la línia ACOL, projecte que, de la mà d’administracions i fons europeus, permet que persones en situació administrativa irregular puguin realitzar un procés personal per tal d’aconseguir la seva inserció al món laboral i tenir noves oportunitats.

El 2021 Càritas ha gestionat 3.036.850,88€ gràcies a la confiança de socis, donants, empreses i institucions del territori que han fet les seves aportacions i han col·laborat amb l’entitat. Rosa Tatché, responsable d’Administració, ha destacat que malgrat que el número de persones acompanyades és semblant al d’abans de la pandèmia, s’ha augmentat els recursos en acció social un 20,6% respecte del 2019. Tatché ha valorat que tot i l’augment de l’exclusió social, la societat s’ha implicat dins de les possibilitats individuals per ajudar a garantir els drets de totes les persones.

Càritas denuncia que les persones més vulnerables són també aquelles que més pateixen les conseqüències del canvi climàtic i l’emergència ambiental. En aquest sentit, pren especial importància l’economia solidària, que mobilitza a la societat amb valors com la sostenibilitat, el consum responsable i el treball digne. Càritas Diocesana de Terrassa té distribuïts per 12 municipis dels Vallesos contenidors de recollida de roba i 4 botigues solidàries per tal de reutilitzar les peces.

Joan Saborido, adjunt a direcció de Càritas i responsable d’APASOMI Empresa d’Inserció ha destacat el treball en equip entre els tècnics de Càritas i APASOMI per reinserir en el món laboral a les persones més vulnerables, tot donant-los noves oportunitats. Saborido ha valorat que APASOMI hagi arribat als 25 llocs de treball el 2021, un any en el qual s’han consolidat els serveis oferts de neteja d’espais, arranjaments, jardineria, trasllats amb conductor i activitat en empresa client.

La implicació dels ciutadans amb l’entitat va més enllà i es trasllada també al món digital en el qual, tal com ha explicat Eulàlia Muntané, responsable de comunicació, més de 4.000 seguidors són altaveus de la tasca de Càritas a les xarxes socials. El 2021 s’ha consolidat el servei de visualització de formacions a la carta a través del canal de YouTube fent accessible el contingut per a totes aquelles persones interessades que no haguessin pogut assistir.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *