Recooperem 2

Comparteixen experiències per impulsar l’aprofitament alimentari

Castellar del Vallès ha acollit el Diàleg d’Alcaldes EU “Municipis, circularitat i sostenibilitat alimentària: el nou impuls a la roda”. El col·loqui ha posat el focus en l’economia circular i, particularment, en una de les seves principals aplicacions: l’aprofitament alimentari.

La jornada ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, la xef Ada Parellada, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Godia; la catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la UB i Directora de l’Institut d’Investigació en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA-UB), Rosa M. Lamuela-Raventós; la catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la UB i Directora del Campus de l’Alimentació de Torribera de la UB a Santa Coloma de Gramenet, M. Carmen Vidal i Elisabet Llorens, tècnica de la Unitat d’Hoteleria de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Durant la jornada s’han pogut compartir experiències i posar en comú les sinergies que es poden establir des del món local amb les entitats i empreses del territori per poder evitar el malbaratament alimentari.

A Catalunya, des de març de 2020, la Llei de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentaris proposa reduir aquest fenomen d’un 50% l’any 2030. Això implica repensar la cadena de producció alimentària i activar mesures per evitar els excedents o distribuir-los, si són inevitables.

Institucions del món municipal, com el Consell Comarcal de Vallès Occidental, han pres lideratge en aquest àmbit i impulsen programes i campanyes com “Recooperem” o “Mercat Circular”, que promouen una nova sensibilitat de la ciutadania i el comerç local sobre la qüestió.

Al curs escolar 2015-2016 es va iniciar el projecte Recooperem a les escoles, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus.

Recooperem 3Consell Comarcal Sostenibilitat Alimentària

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *