El visionari Alonzo King portarà el seu ballet aquest diumenge a LaFACT Cultural

Sota la mirada artística d’Alonzo King s’hi amaga una companyia de San Francisco amb gairebé 40 anys d’història, l’Alonzo King Lines Ballet. King porta a aquest diumenge 27 de març a les 18h a Terrassa dues peces contemporànies recents en el marc del festival Dansa Metropolitana: The Personal Element i Azoth.

Alonzo King, fundador i director artístic del Lines Ballet (AKLB), és un admirador de Balanchine i un creador de ponts entre la tradició i la modernitat. A través de la col·laboració amb artistes de diferents disciplines i cultures presenta obres innovadores que beuen de la diversitat cultural que l’envolta.

El seu repertori de coreografies s’han pogut veure a les grans cases de la dansa d’arreu del món: Royal Swedish Ballet, Frankfurt Ballet, el Ballet Béjart, Les Ballets de Montecarlo, Joffrey Ballet, Alvin Ailey American Dance Theatre, Hong Kong Ballet, NCDT, Hubbard Street Dance Chicago i molts altres.

A més a més, treballa regularment en el món de l’òpera, la televisió i el cinema. Ha coreografiat peces per la ballarina Natalia Makarova i el famós actor Patrick Swayze. Conegut també com a professor, King ha estat mestre de ballet convidat per al National Ballet of Canada, Les Ballets de Monte-Carlo, San Francisco Ballet i altres companyies. Entre els col·laboradors de l’Alonzo King Lines Ballet hi han destacats compositors, músics i artistes visuals de tot el món com són el llegendari saxofonista de jazz Pharoah Sanders, el virtuós tabalista Zakir Hussain, l’actor Danny Glover i els monjos Shaolin de la Xina.

Les gires del Lines Ballet permeten compartir la visió transformadora i reveladora que té Alonzo de la dansa. L’AKLB ha trepitjat escenaris com la Biennal de Venècia, el Monaco Dance Forum, i els festivals internacionals d’Edimburg (Escòcia), de Wolfsburg (Alemanya), el Montpeller Danse (França) i l’Holanda Dance Festival. Alonzo King entén aquesta disciplina com una ciència basada en principis geomètrics universals d’energia i desenvolupa un nou llenguatge del moviment que parteix de tècniques clàssiques.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *