Arbre 2

Una alzina, un lledoner i un garrofer passen a formar part del Catàleg d’Arbres d’Interès Local

El ple aprovarà l’ampliació en tres nous exemplars el Catàleg d’Arbres d’Interès Local. Es tracta de l’Alzina de Can Costa de Montagut, el Lledoner de Can Casanoves i el Garrofer de Ca n’Amat de la Muntanya. Tots tres compleixen amb algun dels paràmetres que es requereixen per figurar en l’inventari, com són la mida, la història, la singularitat, les qualitats estètiques o l’interès botànic. En l’actualitat el Catàleg agrupa 32 arbres la majoria dels quals situats a l’Anella Verda, l’espai natural de 4.400 hectàrees que conforma el conegut paisatge de valor ambiental, paisatgístic i cultural.

En el cas de l’Alzina de Can Costa de Montagut té una mida de volt de canó de gairebé 3 metres, 2,97 metres, i supera els 2,50 metres que marca l’inventari. Un arbre de l’espècie quercus ilex, de fulla perenne, amb una alçada de 18 metres i un diàmetre de capçada de 16 metres. El cas del Lledoner de Can Casanoves té la seva particularitat en la bellesa que li proporcionen els seus tres braços. Un exemplar de l’espècie celtis australis, de fulla caduca i de 14 metres d’alçada -en pot fer fins a 25- i un diàmetre de capçada de 17 metres. Té un volt de canó de tres braços d’una mida superior al metre i mig cadascú.

Pel què fa al Garrofer de Ca n’Amat de la Muntanya es demana la conservació per la seva singularitat, mida i bellesa. Un arbre autòcton de fulla perenne i d’una alçada de 6 metres i mig, un diàmetre de 12,5 metres i un volt de canó de 5 braços, dels quals tres superen el metre de longitud. El Catàleg d’Arbres d’Interès Local es va aprovar l’any 2015 per protegir aquells exemplars en sòl no urbanitzable o en els seus límits que destaquen per les seves particularitats científiques o per la seva història.

L’Ajuntament vetlla pel seu bon estat ja siguin públics o privats i estableix un pla de manteniment. La declaració d’arbre d’Interès Local implica la prohibició de que siguin tallats, arrencats o danyats, s’estableix un espai de protecció al seu voltant i s’ha de demanar l’autorització municipal obligatòria abans de qualsevol tractament fitosanitari. També s’estableix l’obligació de preservar-los si es veuen afectats per una proposta de planejament, projecte o activitat.

Arbre 3

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *