L’àrea de cicles de la vida prepara diversos plans per a una ciutat intergeneracional

L’ajuntament ha començat a implementar quatre plans estratègics i un pacte de ciutat, que traçaran les línies mestres de l’acció municipal en l’àrea de cicles de la vida durant els propers anys. L’objectiu és assentar les bases per acompanyar les persones en totes les etapes vitals i posar en valor els col·lectius que històricament han estat menystinguts socialment.

Foto 220315 Presentació Plans Estratègics Cicles De La Vida 1

Es tracta del Pla Local d’Infància i Adolescència, el de Joventut, el Pacte per a l’Emancipació Juvenil, el Pla Local per a un Envelliment Integral i el Projecte Educatiu de Ciutat, Terrassa Aprèn. Arriben en el context de l’inici de la recuperació de la pandèmia i pensant en la Terrassa del futur. Aquesta planificació proporcionarà una diagnosi acurada d’aquests col·lectius que, en conjunt, sumen unes 120.000 persones a la ciutat.

Foto Aula

El Pla Local d’Infància i Adolescència és el primer pla estratègic dedicat al sector de població de 0 a 16 anys, s’aprovarà al proper ple municipal i s’aplicarà durant 10 anys. Té en compte la participació, la salut, la vulnerabilitat i la protecció, així com l’espai públic, la seguretat i el civisme.

Foto Aula

Aquest document tindrà continuïtat amb el Pla Local de Joventut, per garantir la igualtat d’oportunitats i afavorir l’exercici de la ciutadania activa. L’emancipació juvenil en serà l’eix prioritari. Per això, anirà acompanyat d’un pacte polític i social que buscarà la complicitat de tots els agents. Se centrarà en l’ocupació, l’habitatge, l’educació i la salut emocional. L’objectiu és aprovar-lo després de l’estiu.

Foto Joventut

Pel que fa al Pla Local per a un Envelliment Integral, aprovat al febrer, posa l’horitzó en l’any 2030.

Foto Gent Gran

Finalment, es renovarà el Projecte Educatiu de Ciutat però amb una mirada més àmplia i incorporant la perspectiva de l’educació 360 com a eix central, a més de l’equitat educativa, el dret a l’educació inclusiva i a la no discriminació.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *