Augmenta la demanda de suport psicològic i social en persones amb càncer i els seus familiars
Amb motiu del Dia Mundial del Càncer, 4 de febrer, la Fundació Oncolliga destaca la importància de l’atenció psicològica i també social a les persones amb càncer i les seves famílies. La Covid-19 ha provocat que les persones que es troben en un procés oncològic sentin més angoixa, por i soledat amb l’afegit del què ja comporta la mateixa malaltia.
Des de l’inici de la pandèmia tant Oncolliga com la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) han manifestat que hi ha un augment de la demanda dels serveis psicosocials. Destaquen l’augment de la demanda del servei de préstec de material clínic, en concret llits articulats, que faciliten la permanència i la cura en el domicili, i més sol·licituds del Servei d’Atenció a Domicili (SAD) que s’ofereix per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer.
Els experts diuen que l’augment de la incidència del càncer i la tendència a la cronificació de la malaltia, gràcies als avenços mèdics, comportarà que augmentin les necessitats d’atenció i acompanyament a les persones que es troben en un procés oncològic, que no sempre estan cobertes pel sistema de salut pública.
L’Ajuntament de Terrassa s’uneix a una acció global que s’ha promogut per sensibilitzar la població sobre aquest problema de salut. Així, la façana del consitori i el Monument de la Dona s’il·luminaran aquesta nit. El lema de la campanya, que té una durada de 3 anys i va a càrrec de la Unió Internacional contra el càncer és «Tancant la bretxa en l’atenció al càncer». Aquet 2022, el repte és identificar el problema de desigualtat en l’atencio oncològica.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!