La Cecot, crítica amb la gestió de la pandèmia
La patronal terrassenca Cecot comprèn el gran repte que suposa per als actuals Governs la gestió de la pandèmia però demana una comunicació clara, concisa i honesta que traslladi confiança a la ciutadania per poder actuar en conseqüència.
A l’espera de conèixer oficialment noves mesures proposades pel Govern a quatre dies de les festes de Nadal, la Cecot assegura que té col·lapsats els canals de comunicació amb les empreses perquè volen verificar les informacions dels mitjans de comunicació.
És per això “que tornem a reclamar al Govern que els sectors empresarials puguin participar activament del procés d’anàlisi previ a la presa de decisions sanitàries que depèn en última instància del Govern”, explica Antoni Abad, president de la Cecot.
Abad afegeix que “cal que l’àmbit sanitari i l’econòmic es parlin per tal de prendre mesures que puguin equilibrar l’impacte. I no em refereixo només a que les empreses i els autònoms rebin ajudes directes, sinó que també des del sector empresarial podem ajudar a contenir proactivament i preventivament els contagis. Junts podem trobar solucions amb una visió més global i segurament amb capacitat ràpida d’execució. El que no és de rebut és haver de ser informats a través dels mitjans de les decisions que s’han pres unilateralment només des de la perspectiva sanitària”.
Les empreses i autònoms reclamen certeses per poder reorganitzar, planificar i preveure el desenvolupament de l’activitat, diu el comunicat.
Els dirigents públics haurien de tenir present el grau de desconfiança al que s’està arribant darrerament en la gestió de crisi que s’està fent, afirma la patronal. Recorden l’anunci d’ajuts per autònoms l’any 2020 que no van ser vàlids per a la majoria o el col·lapse del SEPE per la gestió d’ERTOs, per posar dos exemples.
Els mitjans informen d’unes mesures que encara ha d’aprovar el TSJC i publicar oficialment el DOGC, explica la Cecot. «Les persones que estem al capdavant d’empreses podem entendre perfectament la dificultat que comporta gestionar una crisi com l’actual on s’han de prendre decisions impopulars i dures”, explica Antoni Abad, “ara bé, s’han de poder compartir i comunicar en temps i forma”.
Abad creu que és correcte recomanar el teletreball, sempre i quan tinguis capacitat per fer-ho. «El gruix d’empreses que representem a la Cecot no el poden aplicar ja que tenim indústria, manufactura, construcció, instal·lacions, reparació vehicles, fusteria, retail, restauració, hoteleria i un llarg llistat d’activitats econòmiques que no es poden teledesenvolupar«, conclou.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!