L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental crea un segell de formació en economia social i solidària
El treball conjunt entre els 14 ateneus cooperatius de Catalunya mitjançant la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) ha donat peu a la coordinació i unificació de continguts i criteris per obtenir el Segell #Aquiassessoremless. Aquest està validat per les organitzacions del teixit cooperatiu, i amb el reconeixement de les administracions públiques adherides.
Un segell que acredita que, aquelles gestories que l’han assolit, han rebut una formació experta sobre la fórmula jurídica cooperativa mitjançant un itinerari de formació. El segell busca reconèixer les gestories i assessories que a través de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental estan realitzant formació contínua i experta sobre l’Economia Social i Solidària i la fórmula cooperativa.
Els continguts s’han estructurat en un itinerari formatiu a partir de 5 sessions que entren en profunditat a tractar el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, el finançament i els recursos econòmics així com quins valors repliquen les cooperatives i les entitats de l’Economia Social i Solidària.
L’itinerari, que va començar al març d’aquest any, s’ha fet de manera virtual i conjuntament amb 6 Ateneus Cooperatius més, fet que ha generat un espai d’intercooperació i coneixement molt interessant.
“Hem aprés que les persones sòcies treballadores d’una cooperativa no tenen dret a acudir al fons de garanties salarials (FOGASA). Ens ha semblat quelcom força injust– comenta l’Arnau Bonada Pellicer, soci de Fika- ja que, en cas que algun projecte emprenedor no tingui èxit, haurien de tenir els mateixos drets i garanties que la resta de persones treballadores.”
A la nostra comarca hi han participat un total d’11 gestories, cinc de les quals han obtingut el segell que va entregar el passat 2 de juny després d’haver realitzat l’avaluació.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!