Escoles contra la Segregació demana una revisió urgent, transparent i acurada de la classificació de complexitat dels centres educatius

Davant la revisió de la classificació dels centres educatius que ha donat a conèixer el Departament d’Ensenyament el Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació considera que  els canvis estan  associats a una substancial reducció de personal i recursos

L’entitat   es mostra  indignada per la poca transparència de tot el procés, des de la recollida de dades fins a la posada en coneixement de la comunitat educativa dels resultats. A més, afirmen que es desconeixen quines dades s’han utilitzat exactament per fer aquesta classificació.

El col·lectiu vol fer costar la seva preocupació pels centres que han perdut la categoria de màxima o alta complexitat Denuncien que no  s’ha tingut  en compte com la crisi de la covid-19 ha afectat profundament en l’àmbit econòmic i emocional moltes famílies, com ha assenyalat el Síndic de Greuges Escoles contra la segregació reclamen una revisió crítica d’aquesta classificació. Creuen que un sistema de trams més ajustat i menys ampli, amb qualificacions que detectin millor les casuístiques concretes de cada centre, permetria també destinar-hi recursos més adaptats a les necessitats reals. Urgeix un tractament amb mirada més àmplia dels centres d’alta i màxima complexitat,diuen , i afegeixen que  cal trobar un sistema transparent, clar i avaluable que millori la classificació. Dit d’una altra manera: caldria una quantificació ben definida de la vulnerabilitat i una quantificació dels suports addicionals que hi van associats.

L’entitat demana una ràpida rectificació, més i transparència en el procés de classificació de complexitat dels centres educatius i en la dotació de recursos. reclamen, a  més que es tinguin en compte les dades socioeconòmiques actualitzades per aquest curs 2020-21, representatives de l’efecte de la crisi ocasionada per la covid-19.I per últim volen que s’implementi un sistema de classificació més flexible.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *