L’anuari de l’Arxiu Tobella explicarà a futures generacions com va viure Terrassa la pandèmia
El 2020 va ser un any diferent i atípic a tots els efectes. Excepte gener, febrer i mig març res no va ser com hauria estat sense la Covid-19. Una de les poques coses que no han canviat és la publicació de l’anuari de l’Arxiu Tobella, que acaba de veure la llum.
De fotografies n’hi ha força menys que altres anys i, a partir del març, pocs actes culturals, esportius i institucionals que abunden en les edicions anteriors. En canvi, s’hi recullen escenes quotidianes del confinament i totes les mesures i iniciatives del govern municipal en relació amb la pandèmia.
Com l’any passat l’anuari, inclòs el text, ha anat a càrrec de Montse Saludes. La imatge de portada és un cribratge a Ca n’Anglada.
La presentació de l’anuari també ha estat diferent pel moment, el lloc i la forma. S’ha publicat a mitjans de maig, molt més tard de l’habitual, a la sala d’exposicions per les obres a l’antiga sala d’actes i s’ha fet a peu dret, amb aforament limitat i durada reduïda.
El pròleg de l’anuari 2020 és doble, reflex de les dues realitats més castigades per la Covid-19. D’una banda, l’afectació entre la gent gran, explicada pel metge de residències Manuel Ayala. De l’altra, la repercussió en el món empresarial i laboral amb la mirada del president de la Cambra, Ramon Talamàs.
La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, també ha posat en valor la continuïtat de l’anuari de l’Arxiu Tobella com a testimoni de la història local.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!