Terrassa, segona ciutat de Catalunya en implementar un pla per lluitar contra l’estigma en salut mental
Terrassa és des d’aquest dimecres la segona ciutat del país amb un Pla Local Antiestigma en Salut Mental. Sota l’impuls de la Taula de Salut Mental de Terrassa i amb la col·laboració de les entitats Obertament i Activament, la ciutat té previstes per als pròxims dos anys un total de 39 actuacions destinades a combatre la discriminació que pateixen les persones amb diagnòstics de salut mental. Aquestes accions inclouen campanyes de conscienciació a la ciutat, sessions de formació per a futurs activistes de la salut mental, actuacions en col·lectius concrets com els mitjans de comunicació i els cossos de seguretat i, sobretot, en l’empoderament en primera persona dels qui pateixen aquest tipus de discriminació.
Una altra de les accions previstes en el Pla Local Antiestigma és el futur festival artístic Creativament, el qual unirà cultura i salut mental. L’objectiu final és acabar amb una discriminació que afecta quatre de cada cinc persones amb problemes de salut mental.
El Pla Local Antiestigma en Salut Mental de Terrassa es va començar a preparar ara fa dos anys i la intenció és que es converteixi en un pla de ciutat que es mantingui governi qui governi. Fins ara l’Ajuntament de Granollers era l’únic que havia aprovat un pla d’aquest tipus, encara que també n’existien a regions més àmplies, com al Berguedà i l’Alt Urgell, i de més concretes, com la Universitat Autònoma de Barcelona.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!