La família Tomàs dóna a l’Ajuntament la seva col·lecció d’aparells i documents cinematogràfics
La Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat va acordar elevar a la consideració del Ple d’abril l’aprovació de la donació de la col·lecció cinematogràfica Jordi Tomàs Freixa, que passarà a formar part del patrimoni municipal de la ciutat un cop el Ple l’hagi aprovada definitivament.
A través d’un conveni signat entre la família i l’Ajuntament de Terrassa, el consistori gestionarà aquest llegat patrimonial vinculat al món del cinema desprès de rebre la donació d’aquest fons per part de la família del cineasta.
A través de la donació, l’Ajuntament assegura la preservació d’aquesta col·lecció d’aparells i documentació cinematogràfica, a l’espera que els objectes cedits passin a formar part del futur Centre d’Interpretació del Cinema i l’Audiovisual que està previst instal·lar al recinte del Parc Audiovisual de Catalunya. Fins aquest moment, el fons quedarà dipositat al Parc Audiovisual i de forma periòdica s’organitzaran exposicions temporals d’alguns dels seus elements. La primera d’aquestes mostres es podrà veure coincidint amb la celebració de la Fira Modernista de Terrassa d’aquest any, els propers dies 7 ,8 i 9 de maig. Al llarg de tot el cap de setmana, la Masia Freixa acollirà una exposició amb algunes de les peces que formen part d’aquest important fons cinematogràfic.
Jordi Tomàs va reunir el material que conforma la col·lecció cinematogràfica que porta el seu nom al llarg de més de 40 anys, aconseguint un fons amb més de 700 aparells que destaquen per mantenir el seu funcionament original, que es troben en un perfecte estat de conservació i catalogats amb informació sobre la marca, el model, l’any de fabricació i les seves característiques o procedència. Les peces de la col·lecció engloben material tan divers com una amplia col·lecció de càmeres de 8mm, 9,5mm, 16mm, 35mm o Súper 8; bandes sonores cinematogràfiques; projectors o diferents pel·lícules d’animació; entre molts altres objectes.
Segons va explicar el regidor de projectes audiovisuals, Pep Forn: «Amb l’arribada d’aquest fons, gràcies a la generositat de la família de Jordi Tomàs, fem un pas endavant en la conservació del patrimoni cinematogràfic vinculat a la ciutat amb l’objectiu de salvaguardar una part molt important de la història del cinema a casa nostra i de difondre-la i posar-la a l’abast de la ciutadania. Una col·lecció que, sens dubte, serà una part molt important del futur projecte del Centre d’Interpretació del Cinema i l’Audiovisual situat al Parc Audiovisual».
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!