En marxa el cribratge massiu a les universitats terrassenques
Salut impulsa un cribratge massiu a les universitats com a part de l’estratègia de seguiment i control de la pandèmia. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques per trencar les cadenes de transmissió i fer un seguiment de l’evolució del virus en poblacions concretes.
Així, el cribratge a Terrassa s’ha iniciat aquest dilluns a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins al dimecres unes 800 persones de forma voluntària (estudiants, personal docent i altres treballadors) estan cridades a fer-se aquestes proves, PCR i test serològic ràpid, sempre que siguin asimptomàtiques i no hagin estat vacunades.
Una quinzena de persones s’han acostat aquest primer matí. L’afluència és baixa perquè la major part d’aquesta comunitat universitària treballa o fa pràctiques en algun centre sanitari i, per tant, ja està vacunada.
De dimecres a divendres les proves es traslladen al campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Terrassa. Fins a 6.000 persones tenen la possibilitat de sotmetre’s a aquest cribratge, en aquesta ocasió però, amb cita prèvia. Les proves es realitzaran a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).
El dispositiu de la nostra ciutat està impulsat per Salut, coordinat pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica i hi col·laboren les universitats, el Consorci Sanitari de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits.
La Generalitat preveu fer 230.000 proves a 12 universitats catalanes durant aquest mes d’abril.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!