La preocupació empresarial per la gestió dels Next Generation centra la visita de Tremosa a la Cecot

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, es reunia aquest dimecres a la tarda amb el president de la CECOT, Antoni Abad, i el secretari general de l’entitat, Oriol Alba.

La trobada, de caire institucional, es feia a la mateixa seu de la patronal vallesana i on també assistia Jordi Cabrafiga, secretari general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Durant la trobada, Abad i Alba han traslladat al conseller Tremosa la preocupació i la necessitat del teixit empresarial per trobar fórmules i aplicar mesures a curt i a mig termini que permetin reactivar l’activitat productiva ara, però sobretot amb previsió als propers mesos. Tant els representants empresarials com el conseller d’Empresa han coincidit en posar l’empresa, interpretant-la en la seva globalitat, és a dir, empresariat, plantilles i entorn, com l’element clau per al desenvolupament econòmic i social. Entre els temes tractats durant la trobada també hi ha la necessitat de continuar treballant per una simplificació administrativa i burocràtica, menys pressió fiscal a Catalunya per poder competir amb altres comunitats, major eficiència de l’administració en les tramitacions o la necessitat de reimpulsar projectes per la transició energètica. La preocupació del teixit empresarial pels criteris de distribució dels fons Next Generation ha estat el que ha capitalitzat la major part de la conversa. A hores d’ara encara hi ha més dubtes que certeses sobre l’ús del fons. A diferència de països com Alemanya, a Espanya encara no disposem d’una planificació que marqui les fases, priorització i criteris dels projectes estratègics que s’han d’impulsar. Fins i tot les dates de les convocatòries perquè les empreses presentin projecte s’han ajornat fins a dues vegades.

Així mateix, Alba va explicar a Ramon Tremosa i Jordi Cabrafiga que la Cecot també ha sol·licitat al Govern d’Espanya que apliqui el principi de proporcionalitat en la distribució dels Fons de Recuperació Europeus pendents de regionalitzar donat que l’estimació dels fons que el Ministeri d’Hisenda ha fet dins els PGE2021 per Catalunya estan per sota del PIB que genera l’economia catalana i, fins i tot, per sota del criteri de distribució per població.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *