Les Cambres catalanes debaten el fort retard en la implantació d’energies renovables

Amb l’objectiu d’exposar el seu posicionament, debatre i conèixer l’opinió dels diferents actors implicats en el desenvolupament de les energies renovables, el Consell General de Cambres de Catalunya va organitzar el passat dijous 18 de març la jornada “Territori, turisme i transició energètica”. L’esdeveniment, en format virtual, va comptar amb més de 180 inscrits i amb les ponències de representants dels diversos sectors implicats.

En la seva exposició, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, va incidir en l’aposta de les cambres catalanes pel desenvolupament de l’activitat en tot el territori català, així com en la preocupació pel dèficit que té Catalunya en la generació d’energies renovables, tant en relació amb els compromisos assumits en la Llei del Canvi Climàtic, com pels riscos d’una pèrdua de sobirania en la política energètica en favor de l’Estat.

També va expressar que les cambres no són alienes a l’escepticisme i manifestacions de greuges amb què, part del territori, està acollint una realitat polièdrica i que precisa compaginar les necessitats energètiques catalanes amb les activitats assentades en el territori, bàsicament agrícoles i també a les lligades a les activitats turístiques i de lleure.

Per assolir els objectius el 2050, el col·lectiu considera fonamental una major eficiència i disposar de sobirania energètica per incrementar la producció, tot evitant les incerteses i tensions que genera la importació i dotant de major competitivitat a les empreses.

S’obre ara un període per recollir opinions i posicionaments per, un cop analitzades, poder elaborar un posicionament definitiu que s’elevarà al nou Govern de la Generalitat i als diferents Grups Parlamentaris. Tot plegat per propiciar una actuació que s’encamini a una necessària acceleració en la descarbonització de les fonts energètiques, objectiu en el qual tots els ponents van estar-hi d’acord.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *