Una empresa terrassenca desenvolupa un sistema per inspeccionar infraestructures subterrànies
Tenir uns ulls sota terra per quan s’excavi una rasa no emportar-se cap sorpresa ni malmetre cap servei. Un sistema integral per a la localització i el seguiment d’actius subterranis desenvolupat per una empresa terrassenca, CHATU-TECH, ubicada al carrer Albinyana i operativa des del 2017.
En concret, han dissenyat uns sensors o xips, anomenats TRENCHIP1, que permeten marcar i identificar canalitzacions subterrànies de fins a 1 metre 10 de profunditat. Després un lector, des de la superfície, els pot localitzar perquè emeten un soroll però, a més, aquests sensors aporten informació: plànols i esquemes d’altres canonades o serveis que estiguin instal·lats a la vora.
Aquests sensors tenen una durada de 25 o 30 anys. D’aquesta manera, si s’ha de tornar a obrir una rasa per instal·lar més serveis o reparar una avaria, es pot excavar de forma més segura, evitant accidents, sense malmetre altres serveis, reduint el temps d’afectacó de la via pública i abaratint costos.
Aquesta empresa dissenya productes IOT (l’internet de les coses, és a dir, la connexió digital a internet d’objectes quotidians) i també és una consultora tecnològica especialitzada en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i la informàtica. Aquest sistema integral per a l a localització i el seguiment d’actius subterranis l’han dissenyat en col·laboració amb el Centre d’Investigació en Metamaterials per a la Innovació en Tecnologies Electrònica i de Comunicacions (CIMITEC) de la UAB.
Algunes empreses que fan el manteniment de l’enllumenat o d’altres serveis, ajuntaments i particulars ja s’han interessat per aquesta tecnologia digital.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!