Ciutadans proposa realitzar una enquesta independent sobre l’Estat de la Ciutat
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha proposat realitzar una Enquesta sobre l’Estat de la Ciutat. L’enquesta, que es faria a persones majors de 16 anys i residents en tots els barris de Terrassa, s’encarregaria «a un organisme independent i de prestigi». Per a millorar la transparència del consistori, els resultats es farien públics en el primer trimestre, tant en la Seu Electrònica de l’ajuntament com en els perfils institucionals en xarxes socials, sempre prèviament a la celebració del Ple Municipal Extraordinari sobre l’Estat de la Ciutat que se celebra anualment. A més, «l’informe final formaria part del debat en aquests plens extraordinaris amb la finalitat de recollir els aspectes que els veïns creuen que s’han de millorar, canviar o reforçar«, ha avançat.
Javier González ha recordat que «Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants, la qual cosa al costat del desarrelament amb la institució o la falta de temps, pot dificultar la participació ciutadana«. Per aquesta raó, ha afirmat que «com a representants públics hem d’impulsar un sistema que permeti conèixer de primera mà quines són les principals preocupacions, reivindicacions, propostes i inquietuds dels ciutadans per a poder, sobre la base d’aquestes dades, treballar per a millorar l’Estat de la Ciutat«. En aquest sentit, el portaveu ha explicat que els paràmetres proposats per a mesurar la visió dels ciutadans respecte als serveis públics i l’estat de la ciutat seran el context econòmic, social, polític, serveis i participatiu.
Finalment, González ha assenyalat que l’objectiu és que aquesta enquesta plasmi la percepció del conjunt de la ciutat, per la qual cosa es realitzarà un mostreig aleatori ponderant la composició per estrats d’edat i gènere dins de cadascun dels barris que componen la ciutat i el seu pes respecte al total de la població de Terrassa. Posteriorment, aquests resultats es ponderaran sobre la base del pes poblacional de cadascun dels barris respecte a la població total de la ciutat. El portaveu ha avançat que la recollida de dades «serà preferentment casa a casa«, i «només s’optarà per enquestes telefòniques o acte emplenades de manera residual«.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!