El CUV estudia com afecta l’entorn socioeconòmic dels infants a la seva salut visual
Està demostrat que una funció visual deficient afecta negativament en el rendiment acadèmic d’un alumne. També hi ha prou indicis que el percentatge de nens i nenes que no porten la correcció ocular adient creix en el cas de famílies vulnerables, superant el trenta per cent segons estudis de fets fora d’Europa.
El Centre Universitari de la Visió vol posar dades a aquesta realitat. Per això ha començat a fer un estudi que relacioni la salut visual dels infants amb el seu entorn socioeconòmic. És el primer d’aquestes característiques que es fa al Sud d’Europa.
El CUV porta anys analitzant la vista a alumnes de tercer de diverses escoles de Terrassa i aquest any, per introduir la vessant socioeconòmica, n’afegeixen nou d’alta complexitat. Una d’elles és la Font de l’Alba.
Si aconsegueix prou finançament el Centre Universitari de la Visió voldria donar continuïtat a l’estudi i tornar a visitar els alumnes cada cert temps per avaluar-ne la progressió.
Davant l’ús excessiu de pantalles per part d’infants i adolescents, es recomana, cada vint minuts, mirar sis metres més enllà durant vint segons per canviar l’enfocament. També passar, al cap del dia, la mateixa estona a l’aire lliure que davant d’una pantalla.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!