World Vision protegeix nenes en risc de patir una ablació en centres de rescat ubicats a diferents països
El 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF). Es calcula de 200 milions de dones i nenes a tot el món viuen amb les conseqüències i les seqüeles d’aquesta perillosa pràctica. Ho diu un informe d’UNICEF, l’agència de l’ONU per a la infància. En la propera dècada, 30 milions de més de nenes i dones corren el risc de ser mutilades.
Per aturar aquesta pràctica és necessària, segons World Vision la implicació dels governs, entitats i organitzacions. «No és suficient prohibir la mutilació genital femenina perquè en moltes ocasions les famílies la realitzen de forma encara més clandestina posant en risc la vida de les seves filles. Les lleis són necessàries però també cal invertir en campanyes d’informació i conscienciació de mares, pares, nens i nenes perquè coneguin les conseqüències d’aquesta pràctica», explica Eloísa Molina, Coordinadora de Comunicació de World Vision Espanya.
La major part dels 30 països on es practica la mutilació genital femenina o ablació ja han legislat en contra però, fins que les normes socials no canviïn, es continuarà realitzant en secret i sense accedir a un centre sanitari si hi ha complicacions per por a les sancions, afegeix l’ONG. World Vision i altres entitats eduquen i capaciten les comunitats perquè acabin amb l’ablació. Actualment, 13 països han establert marcs legals per prohibir-la i han fet programes de finançament i línies pressupostàries nacionals per abordar aquest tema.
World Vision té a Kènia i altres països projectes i centres de rescat on les dones i nenes que fugen de l’ablació o del matrimoni concertat poden viure i anar a l’escola sense sotmetre’s a aquestes pràctiques.
Més informació al web: http://www.worldvision.es/
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!