El sector serveis i els homes són els col·lectius amb més afectació de l’atur pel coronavirus
Feia onze anys que el balanç de l’atur no era tan negatiu com el 2020. Al 2008 i al 2009 una crisi financera d’abast mundial duia conseqüències nefastes per la construcció, els serveis i, en menor mesura, la indústria. En l’any que acabem de deixar l’atur s’ha disparat un 22 per cent per les repercussions d’una pandèmia mundial que han castigat especialment un sector, els serveis. De cada quatre nous aturats, tres són d’aquest sector, un 11 per cent de la construcció i prop d’un 6 per cent de la indústria.
En termes relatius, el sector on més ha crescut l’atur a Terrassa és l’agricultura, en un 30 per cent, tot i que a la ciutat és testimonial. Els serveis ho ha fet en un 26 per cent, la construcció en un 20 i la industria en poc mes del 9.
La pandèmia tampoc ha afectat per igual homes i dones. L’atur masculí ha crescut en un 28 per cent mentre que el femení ho ha fet en un 18. En la variació mensual de desembre la diferència encara es fa mes evident. La desocupació en els homes creix un 5,5 per cent i en les dones menys d’un 2.
Tots els perfils ocupacionals s’han vist castigats per la situació. Els que més han patit les conseqüències de la pandèmia són els treballadors de la restauració i venedors, amb un 28 per cent més d’aturats. Paradoxalment els segueixen ben a prop els professionals científics i intel·lectuals. Els menys afectats són els de directors i gerents, amb menys d’un 7 per cent d’increment i operadors d’instal·lacions i màquines un 13,5.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!