Ramon Talamàs: «El teletreball ha estat eficient en molts casos, però no per al sector del comerç»

Segons un estudi recent del Consell Intersectorial d’Empresaris, prop de 4.000 empreses del Vallès Occidental han hagut d’abaixar la persiana durant l’últim any. Sens dubte, la irrupció de la pandèmia ha estat el principal causant d’aquest daltabaix econòmic, el qual ha afectat sobretot a petits negocis. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Terrassa fa balanç sobre de quina manera ha afectat la crisi sanitària en el teixit empresarial de la demarcació.

La mateixa Cambra informa que el 38% de les empreses vallesanes s’han vist obligades a presentar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació. Una mesura que afecta pràcticament a un de cada tres empleats de tota la comarca. El president de l’entitat cameral, Ramon Talamàs, veu molt necessària la possibilitat de prorrogar els ERTO fins el 31 de gener, tot i que preveu que això acabarà derivant en la reestructuració de moltes empreses i l’acomiadament inevitable d’una part del personal empleat.

Durant l’època de pandèmia, la Cambra ha treballat per adaptar-se a les necessitats del moment, amb programes com el «Que cap empresa tanqui». L’entitat empresarial vallesana també ha ajudat a moltes companyies a agilitzar els expedients dels crèdits ICO, així com a impulsar iniciatives per fomentar el teletreball. Tot i així, Talamàs assenyala les dificultats per treballar a distància per part d’alguns sectors, com ara, els comerços de venda presencial. Entre els principals eixos de treball de la Cambra de Terrassa destaca actualment la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat, així com l’aposta estratègica per fomentar la transformació digital de la indústria i el comerç local.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *