Pactar normes, estar alerta i donar exemple, tres consells bàsics per frenar l’abús dels fills al mòbil

L’increment de l’ús de pantalles és una de les moltes conseqüències de la pandèmia. Amb el confinament es va disparar fins el punt que, segons un informe recent de l’Observatori Social de La Caixa, els adults vam passar, de mitjana, nou hores i quart cada dia davant d’un dispositiu mòbil. Una mica més de la meitat d’aquest temps es va dedicar a treballar o estudiar; la resta a comunicar-se amb altres, xarxes socials i entreteniment.

Els infants i adolescents han fet servir el mòbil gairebé el doble que abans. En part amb finalitats educatives però en alguns casos de forma abusiva mentre els pares teletreballaven.

Aquests dispositius tenen múltiples avantatges i aplicacions que ajuden en l’aprenentatge, però cal saber regular-ne l’ús i aquí és on els pares i mares juguen un paper clau. El professor de Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya, Manuel Armayones dóna alguns consells, que passen per donar exemple, definir normes, posar límits, negociar, oferir alternatives d’oci i establir un clima de confiança.

Armayones recomana seguir aquests consells per estar més preparats de cara a confinaments, totals o parcials, que puguin venir i evitar així el sedentarisme, molt perjudicial per la salut. I sobretot, fer-ho pas a pas, no tots de cop, per garantir-ne l’eficàcia.

Tot i que depèn de com és cada infant, es recomana un ús màxim de dispositius mòbils de mitja hora pels de 3 a 5 anys, una hora pels de 6 a 12 i dues hores pels de 13 a 16. Pels menors de 3 anys ni un sol minut.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *