Una tardor avançada i una plaga d’escarabats, els principals problemes dels arbres durant aquest estiu
La primavera de 2020 ha estat una de les més plujoses dels darrers anys. Aquesta abundància d’aigua ha fet que els arbres poguessin créixer i treure moltes fulles. En canvi, l’estiu, sobretot l’agost, ha estat un mes molt calorós i sec. A més, el reg automàtic de moltes zones amb gespa s’ha reduït.
Quan els arbres creuen que no podran mantenir les fulles perquè les condicions meteorològiques són adverses o extremes, les deixen caure. Els experts diuen que es tracta d’un fenomen cíclic que es repeteix quan es reprodueixen aquestes mateixes condicions meteorològiques.
No és l’únic problema relacionat amb la vegetació d’aquest estiu. L’altre ha estat la important plaga de la galeruca de l’om. L’estiu de l’any passat aquest escarabat que s’alimenta de les fulles d’aquests arbres ja va protagonitzar algunes notícies. Aquesta segona vegada la proliferació d’aquests insectes ha estat molt més virulenta i, segons la normativa no es pot fer servir cap químic en l’àmbit urbà per combatre’ls.
Malgrat les molèsties que provoquen els insectes o la feinada de neteja que significa la caiguda de les fulles, aquests fenòmens no són un problema pels arbres. Chueca explica que la vegetació també s’estressa perquè en una ciutat no viu en les millors condicions.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!