Els Centres Especials de Treball lluiten contra la pandèmia amb el risc de perdre llocs d’ocupació
El sector ha patit i continua patint. La pandèmia està tenint els seus efectes negatius no només a nivell econòmic. També en l’emocional entre el col.lectiu de persones que treballen en els centres especials de treball. Són persones, en la major part d’especials dificultats i a més, més vulnerables.
Aquest és el cas de l’Heura Centre Especial de Treball i més en concret del seu servei de jardineria. La primera fase del confinament va ser molt dura. De la vintena de treballadors, només tres van poder seguir realitzant al seva feina com a servei essencial al Cementiri Municipal, amb tasques de desinfecció, jardineria i neteja dels espais verds …
El col.lectiu es va haver d’adaptar a les condicions i requeriments de la Covid-19 i per sort no es va haver d’acomiadar ningú.
I és que la pandèmia posa en risc gairebé 9.500 llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental a Catalunya. Així ho asseguren les associacions DINCAT i AMMFEINA, les quals exigeixen al Govern que garanteixi la viabilitat econòmica dels Centres Especials de Treball d’iniciativa social de Catalunya
El sector reclama un pla de xoc urgent que contempli, entre d’altres mesures, dotar de liquiditat els Centres Especials de Treball (CET), fer efectius els imports pendents o incrementar les subvencions
En aquest context d’excepcionalitat, gairebé el 80% dels CET ha posat en marxa mesures extraordinàries per tal d’evitar l’aplicació d’un ERTO.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!