El Govern municipal reactiva el Comitè de seguiment de l’emergència sanitària
En una reunió celebrada aquest matí a l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart; el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert; la regidora de Salut, Mónica Polo; i el regidor de Seguretat i Via Pública; Xavier F. Rivero; s’ha decidit reactivar les estructures de decisió i gestió de la primera etapa de la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat.
Així, es recupera el Comitè de Seguiment Covid-19, un òrgan que des de la declaració de l’estat d’emergència i fins a l’entrada de la ciutat a la Fase 1 de desconfinament, va funcionar de manera diària per analitzar la situació a la ciutat i prendre les mesures pertinents al respecte de l’evolució de l’emergència i les necessitats de la població.
Tot i que la situació sanitària a la ciutat de Terrassa i a la zona del Vallès Oest és actualment bona, amb un sistema sanitari preparat amb els recursos necessaris per afrontar diversos escenaris, es pren aquesta decisió de manera preventiva.
L’aparició d’alguns brots de Covid-19 a diferents poblacions, ha fet considerar al Govern municipal tornar a posar en marxa aquest dispositiu permanent de seguiment, que compta amb la participació de diferents serveis municipals, i que estarà en funcionament el temps que es cregui necessari o la normalització de la situació així ho recomani. L’experiència viscuda durant els passats mesos de març i abril, ha provocat aquesta reactivació preventiva d’aquest òrgan de treball i decisió.
El Comitè de Seguiment Covid-19 de l’Ajuntament de Terrassa, que estarà especialment actiu durant el mes d’agost, està preparat per a fer front a qualsevol incidència que es pugui produir relacionada amb la crisi sanitària. En aquest sentit, s’ha previst crear una xarxa de comunicació i seguiment estable amb el Consell Assessor del Comitè d’Emergència de Protecció Civil i Salut Comunitària, per actuar el més àgil i efectivament possible.
Mesures previstes
Des de l’Ajuntament es disposa d’un pla i un conjunt de protocols per poder activar en qualsevol moment, amb els dispositius d’emergència i les mesures que puguin ser necessàries. A més, es preveu intensificar la difusió i comunicació, a través de campanyes i impactes en xarxes socials corporatives, amb les principals mesures de prevenció per a la ciutadania. Mantenir les distàncies de seguretat, l’ús obligatori de mascareta, el rentat de mans, així com diferents consells per evitar el contagi la seva propagació, centraran els missatges.
Finalment, des de l’Ajuntament de Terrassa es vol reiterar la crida a la responsabilitat de la ciutadania, seguint les mesures de prevenció, i extremar el màxim possible les precaucions per evitar l’aparició de nous brots.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!