Els alumnes de l’EUIT fan pràctiques de teràpia ocupacional amb videotrucades a gent gran
En Josep era usuari de dia de l’Hospital de Sant Llàtzer, on anava dos cops per setmana per fer un taller de memòria. Amb el confinament es va quedar sense aquella estona setmanal però a casa no ha parat de fer coses. Una d’elles, xerrar tres hores a la setmana amb la Samar, una estudiant de segon del grau de Teràpia Ocupacional a l’Escola d’Infermeria.
En Josep i la Samar és una de les 28 parelles que ha participat en les pràctiques d’acompanyament a la gent gran que altres anys es fa de forma assistencial i presencial. El confinament no ha permès que el seguiment es fes a residències i centres sociosanitaris i l’escola ho ha transformat en un programa virtual. Durant un mes, l’estudiant i l’usuari es parlaven per videotrucada tres cops per setmana.
Aquest programa buscava dos objectius: d’una banda que l’alumnat assolís competències professionals amb casos reals i de l’altra combatre la deprivació professional, és a dir la impossibilitat de fer durant un temps perllongat les activitats que un vol fer tant per necessitat com per oci.
Amb les videotrucades l’alumne havia de completar un perfil ocupacional de l’usuari avaluant la seva activitat i proposar activitats per fer junts. Algunes parelles han continuat en contacte passades les pràctiques. L’Escola d’Infermeria i Teràpia Ocupacional fa un bon balanç del projecte i no descarta haver-hi de recórrer l’any que ve si el contacte presencial tampoc no és possible.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!