Càritas afirma que les llars sense ingressos han augmentat exponencialment per la pandèmia

Les dades facilitades per Càritas Diocesana de Terrassa revelen que l’exclusió social és molt més que la falta de diners, és l’acumulació de dificultats que fan que les persones que hi cauen no poden sortir d’aquesta espiral. Segons l’entitat, la crisi social i econònomica derivada de la pandèmia ha fet més visible la pobresa i les desigualtats.

Durant els darrers 3 mesos, Càritas ha posat els esforços en garantir les necessitats bàsiques dels participants i de totes les persones que han arribat de nou a l’entitat demanant ajuda. Els ingressos que provenen de l’economia informal han caigut més d’un 70% durant l’estat d’alarma.

Per tant, tot un col·lectiu que subsistia dins  la precarietat s’han quedat sense ingressos. Algunes d’aquestes persones no poden accedir a prestacions per desocupació i si són persones en situació administrativa irregular ni tan sols tenen accés a la Renda Garantida de Ciutadania ni al recentment aprovat Ingrés Mínim Vital.

Càritas afirma que les llars sense ingressos han augmentat exponencialment. Si abans del coronavirus eren 1 de cada 10, ara són 1 de cada 4.  Són famílies en situació de gran vulnerabilitat que no poden cobrir les necessitats més bàsiques com l’alimentació o l’habitatge, i això inclou també famílies amb infants.

Durant el 2019, l’entitat ha acompanyat gairebé 30.000 persones (12.809 llars) en el seu procés per aconseguir una vida autònoma. Des dels 8 programes de l’entitat i l’empresa d’inserció APASOMI es procura garantir els drets fonamentals: alimentació, habitatge, treball digne… 1.568 voluntaris i voluntàris i 40 treballadors i treballadores ho han fet possible adapatnat-se a les mesures de seguretat establertes.

Càritas també té en marxa la campanya «A només 2 metres de tu» perquè, malgrat que aquest viurs ens obliga a distanciar-nos físicament, l’entitat continua estant al costat de qui ho necessita.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *