Maria Jesús Figueroa: «El personal d’infermeria ha donat la talla. Els gestors i els polítics, no»
La pandèmia del coronavirus ha suposat tot un repte pel personal d’infermeria. Cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de Florence Nightingale –precursora de la infermeria moderna– se celebra el Dia Internacional d’aquest col·lecitu. Aquest 2020, a més, ha estat declarat Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
Malauradament però, el col·lectiu té poques coses a celebrar i ha aprofitat la data fent concentracions per visibilitzar les condicions precàries en les que ha treballat habitualment i que s’han agreujat durant aquesta crisi sanitària. Volen reivindicar-se com a professió, peça clau del sistema sanitari sempre però, molt especialment ara, en la lluita contra aquest virus.
60 dies després de l’inici de la crisi i amb més d’un 11% de la plantilla contagiada, Mútua ha començat a fer un estudi de seroprevalença entre els professionals asimptomàtics.
El col·lectiu es mostra molt agraït pel reconeixement social que està tenint en aquests moments tan difícils. Els aplaudiments de la ciutadania els han donat forces però, a més, esperen millores en les seves condicions laborals i salarials i que es reverteixin les retallades que arrosseguen dels del 2008 – no cobren una paga d’objectius recollida en el conveni des de fa anys i ara ningú els ha confirmat cap compensació per l’esforç realitzat aquestes setmanes-.
Exigeixen els recursos humans i materials necessaris per desenvolupar la seva feina amb qualitat i seguretat i, sobretot, demanen formar part de les taules i comissions que prenen les decisions. La seva expertesa, diuen, és clau en la recerca i el tractament d’aquesta nova malaltia.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!