Els professionals de salut mental del CST expliquen com gestionar les emocions durant el confinament
Aquesta pandèmia ha trasbalsat el dia a dia de tothom i en tots els àmbits i sectors. L’angoixa, la incertesa, la sensació de vulnerabilitat o la manca de control són algunes de les emocions desagradables que està experimentant la població. Els professionals de salut mental asseguren que són sentiments normals en aquestes circumstàncies i, sobretot, remarquen que la gran majoria de persones s’està adaptant bé als nous paràmetres.
En un primer moment, el servei va ocupar-se dels seus pacients, aquelles persones que ja tenien una patologia. Van canviar les visites i teràpies presencials a no presencials i es va incrementar el seguiment telemàtic d’aquestes persones. D’aquesta manera, s’ha aconseguit reduir a la meitat les urgències per problemes de salut mental tractades a l’hospital i rebaixar els ingressos a les unitats específiques.
Però aquesta situació d’estrès ha fet que el servei atengui també professionals sanitaris que acusen la càrrega afegida de treball i la pressió psicològica, (13, fins ara) i unes quaranta famílies de persones ingressades per la Covid-19 també han requerit atenció psicològica. El servei ha penjat documents i vídeos a les xarxes per explicar com s’han d’afrontar aquestes emocions i sentiments.
Els problemes de salut mental menors augmentaran quan s’aixequi l’estat d’alarma, adverteix Vallès. Seran símptomes de depressió o d’ansietat, reaccions o trastorns adaptatius que apareixen sempre després d’una crisi social o econòmica. Després de la sanitària del coronavirus emergiran molts problemes laborals i econòmics, de relacions de parella, de conflicte entre pares i fills i, sobretot, de dols no resolts. La Covid-19 ha canviat tot el ritual d’acompanyament al final de la vida i el CST hi estat treballant per donar el millor suport possible a les persones.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!