Terrassencs i terrassenques que viuen fora ens expliquen com viuen el confinament
Terrassa continua en estat d’alarma i, tot i que algunes activitats no essencials ja han pogut reprendre l’activitat, hem volgut conèixer alguns casos de terrassencs i terrassenques que viuen fora per veure quines mesures prenen i com porten el confinament en altres països, com els Estats Units, Regne Unit o Suïssa.
En Kilian viu a Seattle amb la seva dona i tres fills. És programador informàtic i treballa des de casa. Els nens porten des de l’11 de març sense escola i, tot i que ell està acostumat al teletreball, reconeix que el més complicat és l’educació online.
El Kilian explica que, a diferència d’Europa, als Estats Units molts comerços i restaurants fan venda per finestreta, on pots anar sense baixar del cotxe, i això fa que sortir no sigui tan complicat. Tenien pensat viatjar a Catalunya en dos mesos, però no saben si ho podran fer.
Un altre cas és el de la terrassenca Adela Ramírez que viu a Londres. Ella és ballarina professional de clàssica de l’English National Ballet. Al Regne Unit es pot sortir a comprar i també es permet fer exercici a l’aire lliure. Els teatres estan tancats i això ha fet que s’hagin anul·lat totes les actuacions que tenia, una delles a Barcelona, tot i que segueix entrenat a casa.
Per últim, el cas potser menys restrictiu es viu a Suïssa. Allà el confinament no és una obligació, només una recomanació. Alguns comerços estan tancats, però l’activitat segueix amb certa normalitat i adaptada al màxim possible al teletreball. La Silvia i l’Abel són arquitectes i viuen a Lausanne. Des del primer dia treballen des de casa. Poden sortir però han preferit confinar-se a casa, coneixedors de la problemàtica que hi ha arreu. Passen el temps treballant i fent esport i reconeixen que a Suïssa serà difícil que obliguin a un confinament.
Més al nord, a Berna, trobem a l’Anna i el Ramon. Són també arquitecte i decoradora, però el seu cas és més singular perquè, en ple Covid-19, han tingut el seu primer fill, el Jon. No han tingut problemes amb el part i l’hospitalització, però els seus pares i familiars van haver d’anul·lar els viatges a Suïssa per conèixer-lo. Han hagut de presentar el nen per vídeo-conferència i no saben encara quan podran viatjar a Terrassa ni quan els podran anar a veure.
Al nord de Suïssa, els paratges conviden a passejar sense multituds i, a més, el govern recomana sortir a l’aire lliure, fet que aprofiten per treure el seu gos, l’Ono, i voltar amb el nou membre de la família.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!