Les universitats es reinventen i substitueixen la docència presencial per les classes virtuals
La majoria de les universitats que tenen presència a Terrassa s’han adaptat als nous temps i a les circumstàncies actuals. Les noves tecnologies són, ara per ara, les solucions per mantenir l’activitat acadèmica i la comunicació entre alumnes i professorat.
L‘Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa fa les classes virtualment. El director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, assegura que malgrat que tots els centres del campus de la UPC a la nostra ciutat estan tancats, l’activitat docent es manté gràcies a les noves tecnologies. Així, les 1.600 assignatures es mantenen i en l’horari previst.
El programa docent de l’Escola Universitària de Comerç i Distribució (Escodi) també es manté mitjançant el Campus Virtual de la Universitat de Barcelona (UB) i la utilització de l’eina de Microsoft Teams de la plataforma educativa Office 365. Els alumnes d’Escodi tenen accés directe a tots aquests canals, entre els que TEAMS està sent una de les més utilitzades per la realització de les classes per part dels professors i que els permet mantenir la interacció continua amb els alumnes del grau.
Per la seva part, l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT) està adscrita a la UAB i segueix les indicacions de la Generalitat. Ha suspès totes les activitats acadèmiques presencials fins a nou avís però a través de plataformes virtuals d’aprenentatge professors i estudiants segueixen el programa. El professorat ( i el personal d’administració i serveis) donen resposta a les preguntes i inquietuds dels alumnes també per correu electrònic o per telèfon.
L’Escola Superior de Cinema (ESCAC) també ha cessat les activitats acadèmiques presencials i ha tancat les seus de la Farinera i Vapor Universitari. Algunes convocatòries però, segueixen operatives com la de beques d’accés al grau en cinematografia. Les proves d’actitud personal s’han fet per internet seguint les instruccions del centre.
La majoria de les universitats que mantenen la programació asseguren que la comunicació telemàtica entre professors i alumnes està funcionant correctament i, fins i tot, s’han creat noves fórmules d’interacció entre els grups d’estudiants, especialment col·laboradores per solucionar qualsevol problema de connexió o de resolució de problemes i execució dels exercicis de cada una de les assignatures.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!