El Consell Comarcal celebra l’aprovació de la Llei contra el Malbaratament Alimentari i destaca el paper pioner del Vallès Occidental
El Consell Comarcal del Vallès Occidental celebra l’aprovació de la Llei contra el Malbaratament Alimentari, un fet que ha tingut lloc aquesta setmana al Parlament de Catalunya amb el vot favorable de tots els partits representats a la cambra. L’ens destaca el paper pioner de la comarca en la lluita per a un millor aprofitament dels aliments, gràcies a les iniciatives tant del mateix Consell Comarcal com del Consorci de Residus.
Un exemple és el projecte «Recooperem», que en els prop de sis anys de funcionament ha servit vora 35.000 àpats. 12 ajuntaments, 38 escoles i 12 entitats socials del Vallès Occidental participen d’aquest sistema que aprofita els excedents d’àpats preparats tant a menjadors escolars com a empreses de restauració per distribuir-los entre aquelles persones que ho necessiten. El Consell Comarcal posa l’accent en com el projecte «Recooperem» encaixa amb aquesta nova Llei contra el Malbaratament Alimentari: redueix el malbaratament alimentari i els residus a la vegada que col·labora de manera solidària amb els agents socials del territori. Entre les entitats participants hi trobem quatre escoles de Terrassa, a més de la Fundació Prodis.
També és el cas de l’experiència «Acaba’t el plat a casa». Tal com pretén la nova llei del Parlament, el Consorci de Residus va facilitar bosses i carmanyoles a 200 restaurants de la comarca per tal que els clients s’emportessin a casa tot allò que els pogués haver quedat al plat.
Finalment, el Consell Comarcal també ha promogut l’activitat de sensibilització educativa «El menjar no és per llençar». Es tracta d’un contingut de conscienciació i prevenció contra el malbaratament alimentari dissenyat especialment per a l’alumnat del Cicle Mitjà d’Educació Primària.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!