Terrassa Sense Murs i SAT denuncien «passivitat policial» en els desallotjaments de Desokupa
Terrassa Sense Murs i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa han emès un comunicat en què denuncien els fets ocorreguts el passat dimarts 3 de desembre, quan un immoble del centre va ser desallotjat il·legalment – segons afirmen- i a la força per un grup de mercenaris de Desokupa. Recorden que aquell matí havien fet fora una dona amb els seus dos fills i que, a la tarda, van canviar el pany i impedir l’accés a 5 persones que vivien a l’immoble.
Un grup espontani de persones solidàries va mostrar el seu rebuig al desallotjament concentrant-se davant de l’habitatge en qüestió des de primera hora de la tarda. Alerten que van trucar als Mossos d’Esquadra per denunciar la situació però que la resposta que van rebre va ser que no hi podien anar per manca d’efectius. Tot seguit van trucar al 112 i a la policia municipal. Al cap de tres hores, diuen, quan ja havia marxat el gruix de membres de Desokupa, s’hi va presentar una patrulla de Mossos. Asseguren que aquests van ser rebuts cordialment pels dos mercenaris que acabaven de canviar el pany i estaven tancats dins l’immoble. Després de comprovar si a dins d’un dels pisos hi havia pertinences d’una de les persones que fins llavors hi vivien, van marxar «aparentment sense fer ni atestat ni denúncia del que havia passat».
El comunicat de Terrassa Sense Murs i la SAT exposa que alguns dels desallotjats, que no tenen permís de residència, van començar a viure a l’immoble després d’haver pagat quantitats entre 1.300€ i 2.000€ a una persona que els hauria facilitat l’accés. Ara, alerten, estan al carrer, sense cap alternativa habitacional. Davant d’aquests fets, alerten que aquestes situacions es repeteixen a Terrassa i que Desokupa i empreses semblants «efectuen desallotjaments il·legals per la força davant de la passivitat i complicitat dels diferents cossos policials».
A través del comunicat denuncien i assenyalen un racisme estructural que «impregna i perpetua l’ordre colonial, les dificultats d’accés als drets bàsics i la discriminació de gran part de la societat». Davant d’això, exigeixen als cossos policials «que compleixin amb el seu deure» i a les institucions públiques «que posin la vida al centre». Finalment, encoratgen la ciutadania «a posicionar-se i implicar-se en què la Terrassa sigui una mica més justa socialment».
Notícies relacionades:
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!