El Festival Sant Pere Sona reunirà als terrassencs Kansaths deu anys després

La façana del Mercat del Triomf serà, una vegada més, l’escenari d’una nova edició del Sant Pere Sona!, la 16a, marcada pel retorn de la formació Kansaths, aturada desde fa deu anys per diversos motius. El grup Mimetic Theory completa un cartell essencialment rocker i enèrgic.

El grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere organitza des de l’any 2002 el Sant Pere Sona!, un esdeveniment que va néixer amb la intenció d’oferir als joves del barri una oferta fins aleshores nul·la dins de la Festa Major. El Festival s’ha caracteritzat sempre per oferir concerts de grups i músics terrassencs amb convidats foranis, en unes condicions tècniques professionals.

El doble concert de divendres 17 de maig (22:30h) s’emmarca dins de la 42a. Festa Major de Sant Pere organitzada també organitzada per l’entitat cultural i que discorrerà durant els dies 17, 18 i 19 de maig. Com és tradicional, el Sant Pere Sona! és un dels actes que obren la Festa Major.

Els Kansaths van néixer l’any 1985 de la mà de 4 joves estudiants de l’Escola Pia de Terrassa: el Quim Serra (guitarra), el Paca Clotet (bateria), el Marc Samarra (baix) i el Jordi Raich (teclats). Després dels primers concerts, el grup evoluciona afegint un vocalista, en Joan Costa primer i, després, l’Albert Valero. Amb aquesta formació, comencen a enregistrar les primeres maquetes.

A partir del 1992, els canvis en el grup acaben amb l’entrada del baixista Santi Mas i del qui seria el vocalista definitiu del grup, l’Oscar Gamell. Durant aquesta època, enregistren Gràcies, Eva (Urantia Records, 1994), un debut discogràfic amb una ona hard rock en català. La cançó “Vola lliure” els fa situar com a finalistes en diversos concursos i “Llamp de Rock” es va utilitzar com a sintonia d’un dels programes musicals amb més audiència del moment: el ‘Catacrack’, de Catalunya Ràdio.

A partir de l’any 1995 comença una etapa molt prolífica i activa pel grup. Entren en diversos cirtuits musicals, actuen al Bam, al Mercat de Música Viva de Vic i fan nombrosos concerts per Catalunya. El 1997 Raich i Mas abandonen la formació i s’hi afegeixen en Jordi Martínez (guitarra) i en Roc Calvet (baix), que posteriorment seria substituit per en Roberto Nortes. Amb aquesta formació enregistren el seu segon treball, Parental Advisory (Temps Record 1999) en què adopten l’anglès com a idioma i fan un gir cap a un estil més eclèctic, combinant rock, funk i pop d’una manera molt personal. És l’època en què defineixen el seu estil com a “Happy Metal” de manera irònica, davant la insistència per etiquetar-los.

Al 2006, i amb nou guitarrista, en Genís Sobrado, el grup plasma la seva evolució personal i grupal en el seu tercer treball, Mono (Temps Record, 2006) sota una nova denominació, Cranky. Curiosament, aquell any, Cranky va ser un dels grups escollits del Sant Pere sona! celebrat al Pla de la Font de l’Apotecari.

Amb un nou bateria —Jordi Vergara—, Oscar Gamell i Quim Serra s’integren a la formació Naked en ple procés de producció d’un quart treball que mai veuria la llum. En aquell moment, diversos compromisos dels seus membres obliguen al grup a aturar la seva activitat indefinidament.

Deu anys després del seu darrer concert, els Kansaths tornen amb quatre membres de la seva formació clàssica: Oscar Gamell (veu), Roberto Nortes (baix), Paca (bateria) i Quim Serra (guitarra). A la nova formació, s’hi afegeixen dues incorporacions: Adrià Herbera (guitarra) i Miky Aranaz (teclat).

Mimetic Theory és un grup de rock alternatiu de l’àrea de Barcelona amb un directe potent i contundent que vesteix unes cançons adictives i originals. Els orígens del grup se situen cap al 2010 quan el músic Ramon Bujaldon decideix tirar endavant un projecte visceral, profund i amb melodies èpiques sota algunes de les seves influències més directes: Muse, Artic Monkeys, Radiohead, Nirvana, System of a Down, Placebo, Royal Blood, Queens of Stone Age, Foals o Mogwai.

Després de fer-se amb diversos concursos del país, al febrer de 2017 publiquen el seu primer àlbum, Revealing Content, un disc fresc, variat i amb melodies enganxoses i originals. A finals del mateix any el grup entra a l’estudi per enregistrar la primera part del seu segon treball d’estudi, System Failure, enregistrat i mesclat als estudis barcelonins Aclam Records i masteritzat per Leon Zervos als Estudios301 de Sydney, Austràlia.

Aquest segon llançament té un transfons molt conceptual on es tracta el tema de la decadència personal i social dels humans provocada pel sistema actual. El grup ha guanyat diversos concursos d’àmbit nacional i internacional i recentment ha fitxat per Oh Yeah Records.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *