La 22a edició del cicle «Jazz a prop» vol destacar el paper històric de la dona dins el món del jazz
Aquest dissabte 26 de gener, el Mercat de Sant Pere acollirà la primera de les actuacions que enguany s’han programat dins de la 22a edició del Jazz a prop. Un cicle amb el que l’Ajuntament de Terrassa vol acostar i difondre entre la ciutadania un estil musical molt característic i especialment lligat a la ciutat de Terrassa.
Amb aquest objectiu i fins al proper 2 de març s’han programat un total de vuit actuacions gratuïtes a diferents espais de la ciutat amb una oferta musical en la que s’ha volgut destacar el paper històric de la dona dins el món del Jazz i que es posa de relleu amb un destacat protagonisme femení dins la programació d’aquest any.
El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha volgut destacar respecte a l’edició d’enguany del Jazz a Prop: “El compromís de la regidoria de Cultura de vetllar i d’incloure l’objectiu de paritat en totes les programacions que s’organitzen des del Servei de Cultura municipal. Creiem que el cicle Jazz a prop és un element clau de divulgació del jazz a tota la ciutadania i, una edició més, reiterem el compromís d’acostar un estil que tant identifica Terrassa a tots els racons de la ciutat.”
El primer concert, programat el dissabte 26 de gener a les dotze del migdia anirà a càrrec de La Maquinista Dixie Band, un conjunt amb una dilatada trajectòria dins el jazz més tradicional i que es presenta en format de quartet interpretant temes dels anys 20, 30 i 40 al Mercat de Sant Pere en el que serà l’obertura d’aquesta nova edició del Jazz a prop. El mateix dissabte a les vuit de la tarda, el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig acollirà el concert de Maria Betriu Quintet. La cantant terrassenca, després dels seus darrers treballs discogràfics presenta una nova formació, fresca i amb experiència, amb l’objectiu de continuar amb el seu projecte de cantar jazz en català.
Dissabte 2 de febrer a les vuit de la tarda al Casal Cívic de Can Boada serà el torn del Jazz més clàssic de la mà de Angue and her HotJazz Trio, on la cantant, compositora i arranjadora, acompanyada per Federico Mazzanti i Pere Loewe, dos dels músics més sol·licitats de l’escena jazzística, oferiran un variat repertori de jazz tradicional, swing i blues.
Dissabte 9 de febrer a les set de la tarda, el Centre Cívic Alcalde Morer serà l’escenari del concert de Big Mama Montse & Sister Marion & Sweet Marta. Tres dones que uneixen el seu talent i les seves veus per compartir amb el públic la màgia, el ritme i la força de les seves interpretacions.
El dissabte 16 de febrer a les vuit de la tarda, la formació Tro portarà el seu Jazz modern fins al Casal Cívic de Can Parellada. Amb aquest segon projecte, la banda, sorgida l’any 2015 es consolida com un projecte amb segell propi i que aposta per un repertori de temes i composicions creats pels seus integrants: Joan Casares, Xavi Castillo i Pere Miró.
Dissabte 23 de febrer a les vuit de la tarda, el Centre Cívic President Macià es convertirà en l’escenari per a l’actuació del Jazz Mainstream de Magnolia, que presentarà el seu nou treball «This joint’s too hip for me» amb un repertori de temes propis i composicions originals.
El divendres 1 de març a les vuit de la tarda al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany serà el torn de la formació Champian Fulton Quartet. La gira europea de la cantant i pianista Champian Fulton, una artista de referència internacional, arriba a Terrassa desprès de captivar el públic dels millors clubs de jazz de Nova York.
Per tancar aquesta nova edició del cicle Jazz a prop, el conjunt Oriol Romaní hot Jazz Cats actuaran el dissabte 2 de març a les dotze del migdia al Mercat de la Independència. Una formació que oferirà una actuació jazzística farcida de swing i energia positiva recreant temes del jazz dels anys 20, 30 i 40 del segle passat a Nova Orleans, Chicago o Nova York i afegint alguns temes de collita pròpia.
Jazz a prop és una de les apostes de l’Ajuntament per crear noves centralitats culturals a la ciutat i facilitar l’accés de tothom a l’amplia oferta cultural existent a la ciutat. Un cicle que també vol ser una via de captació de nous públics i un element d’integració, cohesió i foment d’una identitat positiva dels barris. El cicle Jazz a prop compta amb el suport i la col·laboració de les entitats i associacions del territori, principalment en l’organització dels concerts, l’ambientació dels espais o fent difusió i actuant com a amfitrions de les actuacions. Per tercer any consecutiu, l’associació local MujazzT ha estat l’encarregada de la direcció musical del cicle Jazz a prop.
Amb un bagatge de 22 edicions, el Jazz a prop està plenament consolidat dins el calendari cultural i musical de la ciutat com un dels esdeveniments de referència i amb un públic fidel que acostuma a omplir l’aforament a les diferents actuacions programades. En l’edició de 2018, l’assistència total de públic als vuit concerts del cicle va arribar a les 1.750 persones.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!