La gent gran reivindica el seu pes i el seu paper en la societat
Les persones més grans de 65 anys són ja el 16,5% de la població terrassenca. Al 2051, representaran el 30% del total. Conscients del seu pes i el seu paper actiu en la societat, el col•lectiu ha reivindicat els seus drets en l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans que s’ha celebrat aquest dimecres al matí a l’Ajuntament de Terrassa.
No estava previst al guió però el president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, Rafael Casals, ha intervingut en l’acte per demanar al govern central pensions dignes; a la Generalitat que torni a implementar els cursos i tallers als casals i a l’Ajuntament un increment dels ajuts i una revisió de les polítiques que s’adrecen a aquesta part de la població.
L’alcalde, Alfredo Vega, ha recollit la petició. Ha assegurat que el perfil de la gent gran ha canviat i que per tant les polítiques públiques de totes les administracions s’han adaptar a les noves necessitats i als nous problemes però també a les noves oportunitats.
Vega ha recordat el projecte “Terrassa, Ciutat Amiga de les Persones Grans” que impulsa polítiques d’envelliment actiu i ha dit que s’està elaborant un Pla Estratègic per marcar les línies mestres dels propers 10 anys.
La professora del programa UPC Gent Gran, Carme Carrió, ha impartit la conferència “Envelliment, canvi, adaptació i aprenentatge”. Ha reconegut que aquest 2018 ha estat l’any de la revolta dels jubilats i de les dones però ha reivindicat la revolta cognitiva.
Carrió ha afirmat que jubilar-se de la feina no vol dir jubilar-se de la vida i que en aquesta etapa de la vida les persones han d’estar disposades als canvis amb actitud positiva i compromís. Ha assegurat que les persones són velles quan no tenen projecte i que quan es jubilen comença una segona vida.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!