Els cants i danses medievals dedicades a la Mare de Déu al cicle Sons del Temps
Durant els segles XII i XIII va germinar a l’Europa occidental un moviment popular d’adoració a la Mare de Déu que marcaria la manera d’aproximar-se a la divinitat fins als nostres dies. Dins d’aquest context, la cançó i la dansa van ser claus en la projecció de temes i missatges marians. Aquestes peces, que serien populars tant en l’àmbit religiós com en el profà, presentaven grans dissertacions sobre la puresa de Maria, els seus favors i el seu paper com a mediadora entre els humans i Déu.
Precisament aquest dijous a la tarda, una xerrada-concert ha permès escoltar aquells cants de 8 segles enrere. Ha estat gràcies al conjunt-taller Summa Musicae a l’Església de Sant Miquel de la Seu d’Ègara.
En el marc de l’Onzè Cicle Sons del Temps s’ha fet el concert “Virgen Madre Gloriosa”. Cants i danses medievals dedicats a la Mare de Déu. El recital ha presentat una sèrie de cançons líriques i danses compostes en honor a Santa Maria acompanyades d’explicacions sobre el context històric i cultural de les peces, sobre la reconstrucció de la seva interpretació i sobre els instruments musicals utilitzats en ella.
El musicòleg Mauricio Molina i l’Ensemble Summa Musicae han estat els encarregats de repassar els cants i danses medievals dedicades a la Mare de Déu.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!