Mútua desenvolupa un nou mètode per seleccionar el millor fàrmac antidepressiu per a cada pacient

1 de cada 4 persones patirà una depressió al llarg de la seva vida. És una malaltia severa i amb una incidència molt alta.

Totes les persones, genèticament, tenen uns enzims que fan que metabolitzin més ràpidament o més lentament uns medicaments o uns altres. Saber quins fàrmacs van millor a cadascú és factible a través d’una prova cara i feixuga. Per això, fins ara, el tractament farmacològic s’havia amb el mètode de assaig-error, és a dir, provant uns medicaments i ajustant la dosi, depenent de la resposta de cada pacient.

Ara, l’Hospital Universitari Mútua Terrassa ha aconseguit finançament de la Generalitat, a través del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) pel període 2018-2020, per fer aquestes proves d’una manera ràpida, en 24 o 48 hores.
Amb aquests aparells del laboratori i una anàlisi de sang o de saliva es podrà saber quins fàrmacs antidepressius seran més efectius per a cada persona, fins i tot, abans d’iniciar el tractament.

El projecte s’anomena “millora del tractament amb fàrmacs antidepressius: desenvolupament i implementació de noves intervencions farmacogenètiques en àmbits hospitalaris”, està liderat per Mútua però també hi col•laboren l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Catlab.

Cada persona només s’ha de fer aquesta prova una vegada i li servirà pel 85% dels fàrmacs.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *