C’s Terrassa reclama el bilingüisme en les comunicacions electròniques dels CAP del Consorci Sanitari

La regidora del C’s a l’Ajuntament de Terrassa, Carmen Ortuño, ha reclamat al Govern de l’Estat que «garanteixi la cooficialitat del català i el castellà a Catalunya». Ortuño ha criticat que «en el nou servei de comunicació per Internet i mòbil dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del Consorci Sanitari de Terrassa no hi ha opció de bilingüisme».

Des d’aquest mes és possible demanar hora, consultar l’historial clínic o comunicar-se amb els professionals sanitaris per correu electrònic però «tant el full de consentiment per sol·licitar el servei, com la web o les instruccions que reben els usuaris solament es visualitzen en català sense possibilitat d’escollir la llengua de comunicació tal com contempla la llei», ha explicat.

Per això, la formació taronja presentarà en Junta de Portaveus una moció instant tant al ministre de Sanitat, a la vicepresidenta del Govern com a la Generalitat a que «facin complir l’obligació d’atendre als usuaris en les dues llengües oficials». El document també sol·licita «el compromís del consistori perquè no hi hagi discriminació i es preservin els drets lingüístics de tota la ciutadania», ha afegit la regidora de C’s.

Carmen Ortuño ha apel·lat a més a la responsabilitat de l’equip de govern «amb la defensa dels drets lingüístics dels catalans i la cooficialitat del castellà i el català a Catalunya». Ha recordat que «cal tenir en compte la realitat social de la nostra ciutat».

Per acabar, Ciutadans aporta les dades de l’enquesta municipal del baròmetre 2018 de Terrassa, segons la qual, recorden, la llengua més emprada a la ciutat és el castellà (41% com a únic idioma), mentre que un 34% usa el català habitualment i un 24% utilitza ambdues indistintament.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *