Les llibreries ja treballen a tot gas per un Sant Jordi farcit de novetats terrassenques

A tres dies per Sant Jordi l’activitat a les llibreries ja comença a ser frenètica. Les novetats editorials són farcides d’autors terrassencs, alguns amb premi: Montserrat Espallargas va guanyar, al juny, el Premi Ferran Canyameres de novel·la amb El clan de sa ràpita. Amb L’aritmetica del crim Mireia Vancells va obtenir el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils. I Núria Mundó s’estrena a les llibreries amb Les bessones de l’eixample, amb què aconseguir un accèssit del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa.

També s’estrena la periodista Laura Pinyol amb El risc més gran. També en ficció, Antònia Carré-Pons fa un retrat de la tercera edat en Com s’esbrava la mala llet. I després de guanyar el Premi Sant Jordi al 2015, Pep Puig torna a les llibreries amb Els metecs. Marta Fernández Soldado publica La felicitat d’un pollastre a l’ast.

Un terrassenc i un sabadellenc, Marc Castellet i Llorenç Roviras presenten Amunt!, un recull de textos i imatges de tradicions al voltant de l’arbre, com la de Sant Sebastià a Matadepera. I el cuiner Marc Ribas, el llibre de receptes Brutal.

Els llibres de malaltia i superació també tenen un lloc als prestatges: les germanes Marta i Maria Lluïsa Maganya expliquen a La xocolatina l’experiència d’una d’elles després d’un greu accident de moto. I sobre el càncer, dos títols: Cáncer, contigo puedo, d’Annabel Arcos, i Alex go hard or go home, de Núria Àlvarez, sobre el cas d’un nen de 13 anys.

I una novel·la històrica de més de 700 pàgines: El escriba del rey leproso de Lluís Prats, ambientada al Jerusalem del segle XII. El mateix Prats canvia totalment de registre i en literatura infantil publica L’anell de Shazzan, una nova aventura de Penny Berry.

També pels més petits, Josep Lluis Badal treu La vaca vampir, el 9è volum de la col·lecció Hopi. I una nova col·lecció, En Pere i la Valentina, aventures ambientades en diversos edificis de la ciutat i que recreen les corresponents èpoques.

I ja pel públic adolescent, i després de l’èxit d’El noi del bus, Aina Li torna a les llibreries amb T’estaré esperant.

Aquestes són les principals novetats dels autors terrassencs per Sant Jordi a les que caldrà afegir l’anuari de l’arxiu Tobella i els darrer llibre de la Fundació Torre del Palau, Terrassenquisme i catalanisme, de Jan Brugueras.

Però a les parades també hi trobarem els últims títols d’altres escriptors consagrats com Màrius Serra, Martí Gironell, Sílvia Tarragona, Joan Lluís-Lluís o  Gaspar Hernández, entre d’altres. I el moment polític també hi té el seu lloc amb múltiples títols sobre el referèndum de l’1 d’octubre, l’empresonament i exili de tot el govern i l’aplicació del 155.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *