“Vins del Vallès Occidental – Al Vallès, veremem!” reivindica els vins de varietats autòctones

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental reivindica el cultiu de la vinya i presenta diversos vins de varietats autòctones de la comarca en un acte a la Casa Duran de Sabadell. La presentació d’aquest projecte comarcal, “Vins del Vallès Occidental – Al Vallès, veremem!”, s’ha celebrat aquest dimecres i ha comptat amb la participació del president del Consorci de Turisme, Miquel Sàmper, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant i els tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i Joan Berlanga.

Durant l’acte, la periodista Tana Collados, especialitzada en enogastronomia, ha dialogat amb els productors per tal d’explicar les singularitats de les diferents iniciatives vinícoles. L’Adrià Garriga, de la Masia La Muntada de la Vall d’Horta, a Sant Llorenç Savall, ha presentat el vi 5 Quarteres, elaborat en xarxa amb L’Olivera, una cooperativa d’inclusió social amb una llarga experiència en el món del vi. Aquesta cooperativa és també qui s’ocupa de la vinificació de l’Arraona, el vi elaborat amb el raïm de la finca que gestiona l’Ajuntament de Sabadell al Parc Agrari de la ciutat, que també ha estat presentat durant l’acte.

D’altra banda, Xavier Morral ha parlat dels vins del Celler de Can Morral del Molí, una finca situada a pocs quilòmetres d’Ullastrell, on fa 400 anys que cultiven la vinya i l’olivera. L’Esteve Esteve ha presentat els vins de Ca l’Esteve, un restaurant de Castellbisbal, on es treballa la vinya des de fa diverses generacions i on es porta a terme tot el cicle de producció del vi.

El projecte “Vins del Vallès Occidental – Al Vallès, veremem!” neix per a difondre i aplegar les diferents experiències de cultiu de la vinya i de producció de vi a la comarca. Sota aquest distintiu es troben vins del territori de gran qualitat, produïts amb raïm cultivat a la zona, la majoria dels quals empren varietats autòctones en la seva elaboració.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *