La Taula de Comerç comarcal aposta per una política conjunta de comerç transversal i territorial

La Taula de Comerç del Vallès Occidental ha celebrat aquest divendres una nova reunió a fi de presentar part de l’estudi de la Diputació de Barcelona, Anàlisi d’hàbits de consum i compra a la demarcació de Barcelona i, en concret del Vallès Occidental. La presentació, que ha comptat amb la participació dels ajuntaments de la comarca i entitats econòmiques del territori, s’ha completat amb una jornada de treball de la Taula Comarcal que ha permès avançar en els objectius del treball conjunt per una política conjunta de planificació transversal i territorial en matèria de comerç.

Durant la jornada s’ha presentat l’estat de la qüestió sobre els estudis de comerç i l’estudi que estan duent a terme les Cambres sobre el planejament urbanístic que analitza el sòl comercial. L’estudi permetrà avançar en la concreció de la base documental i estadística per poder oferir als agents comercials de la comarca i, alhora, debatre el model territorial. Està previst que aquest estudi finalitzi al final del primer semestre d’aquest any.

“La Taula comarcal és pionera a Catalunya. Actualment es troba en una fase d’obtenció d’informació per poder prendre decisions, d’una manera consensuada i amb la participació de tots els actors implicats, sobre el model territorial de comerç”, així ho ha destacat el Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Cultura Innovació i projecció de la ciutat, Amadeu Aguado.

Per la seva banda, la Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martinez ha afirmat que “el comerç ha de fer front a reptes difícils i per això la política no potser només de comerç sinó més transversal, territorial i planificada”.

L’enquesta de la Diputació de Barcelona proporciona, per primer cop, dades molt consistents, en les quals hi destaquen el pes de les compres per Internet, que és superior a la mitjana de la demarcació, la preferència pel format de supermercats en els productes quotidians i la importància de productes ecològics i de proximitat, entre d’altres.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *