Dues aplicacions per a la detecció i el salvament de pasteres guanyen la hackató de l’ESEIAAT
Net Disruptors és el nom de l’aplicació guanyadora de la hackató, la marató tecnològica, que s’ha fet aquest dissabte durant 12 hores a les instal·lacions de l’Espai Emprèn de la UPC. Lola Ache i Pol Fontanas, dos estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), juntament amb Jaume Colom i Oriol Casals, de la UAB, són els autors. La solució tecnològica facilita el rescat i el salvament d’immigrants que naveguen amb pasteres pel Mediterrani rumb a Europa.
Mitjançant els algoritmes creats pels estudiants un dron podria fer recompte des de l’aire del nombre de persones que viatgen en una embarcació i discriminar si es tracta d’una barca de pesca o d’una pastera. Si fos una pastera, el dron podria descarregar aigua, menjar i armilles a l’embarcació i avisar els equips de salvament que hi ha persones en perill.
L’altra aplicació premiada s’anomena Lynx i és obra dels estudiants Ferriol Pey i Laura Vidal, de l’ESEIAAT, d’Albert Guardiola, de la Universitat de Girona i de Pol Caubet, de La Salle. Consisteix en un sistema de boies intel·ligents que detectarien embarcacions i que allotgarien vehicles aeris no tripulats. Quan la boia detectés l’embarcació, el dron s’enlairaria, realitzaria una fotografia i enviaria la imatge a un centre de control.
La marató tecnològica l’han organitzat 4 estudiants del màster en Enginyeria Industrial de ESEIAAT. Més de 30 estudiants hi han participat.
Les aplicacions o tecnologies guanyadores són factibles i facilitarien el salvament i auxili d’immigrants, diuen els organtizadors. Les ONG Proactiva Open Arms i ImanCorp Fundation n’estudien la viabilitat i la implementació.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!