L’Ajuntament de Terrassa agraeix el reconeixement a l’accessibilitat del premi Reina Letizia
L’Ajuntament de Terrassa ha rebut el Premi Reina Letizia 2016 d’Accessibilitat Universal de Municipis, en la categoria de ciutats de més de 100.000 habitants, atorgat pel Reial Patronat sobre Discapacitat. Aquest organisme, adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha concedit el guardó a Terrassa per l’elaboració i desenvolupament del Pla Local d’Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020, que va ser aprovat per unanimitat al Ple municipal el febrer
de 2016.
Els premis, que es convoquen anualment, tenen per objectiu reconèixer la tasca continuada, portada a terme per les ciutats en un període de més de cinc anys, en el camp de l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l’educació, l’oci, la cultura, els esports, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
El Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020 de l’Ajuntament de Terrassa és un full de ruta per a la promoció de la qualitat de vida i l’exercici dels drets de les persones amb capacitats diverses de la ciutat. En la seva decisió, el jurat ha volgut destacar diferents aspectes inclosos en Pla, com ara la tasca de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, així com de l’Oficina Tècnica per a la promoció de l’Accessibilitat; les mesures preses per afavorir l’accessibilitat al web municipal, el programa de supressió de barreres als domicilis de persones amb mobilitat reduïda, i diferents mesures per a la millora de l’accessibilitat als mitjans de transport públic, a les promocions municipals d’habitatges, a la via pública i en equipaments com la Seu d’Ègara, els mercats o la Casa Baumann, entre d’altres. Finalment, el jurat ha valorat també la tasca de sensibilització i difusió prevista al Pla, amb diferents activitats a les escoles i per a la població en general, així com l’existència de la Taula Local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, que és l’òrgan que s’encarrega de prioritzar les accions a desenvolupar en cadascun dels quatre anys de vigència del Pla i el fòrum on l’Ajuntament de Terrassa manté un diàleg constant amb les entitats ciutadanes d’aquest àmbit.
El Consistori ha valorat molt positivament el premi i ha agraït al Reial Patronat el seu reconeixement de la tasca desenvolupada en favor de l’accessibilitat a la ciutat. Així mateix, s’ha excusat de nou pel fet que cap representant municipal pogués assistir a l’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc a Madrid el passat dimarts. Es dona la circumstància que en els dies en què l’organització va convocar les ciutats premiades perquè assistissin a l’acte de lliurament de premis, l’Ajuntament de Terrassa es trobava en una situació de transició arran la renúncia de Jordi Ballart del seu càrrec d’alcalde. Aquest fet va provocar que la ciutat tingués durant uns dies un alcalde en funcions i que s’hagués de celebrar un Ple extraordinari per a escollir un nou alcalde. La incertesa sobre qui seria l’alcalde de Terrassa el 21 de novembre va comportar que l’Ajuntament declinés participar a la cerimònia. Així ho va transmetre al Reial Patronat el Gabinet d’Alcaldia en el seu moment i així ho ha reiterat l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en una nova comunicació al Patronat.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!