Els professionals que treballen amb infants en risc d’exclusió debaten sobre ètica

L’ètica, entesa com una reflexió crítica sobre la nostra feina, és un concepte que s’hauria d’aplicar a totes les professions. Però quan aquests tècnics (psicòlegs, pedagogs o educadors socials) treballen amb nens i nenes en risc d’exclusió social i les seves famílies, la qüestió és encara més sensible.

Més de 70 professionals de diferents ajuntaments de la nostra comarca i d’altres han participat aquest matí en la Jornada “Ètica i infància” que s’ha impartit al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El professor d’ètica aplicada de la Universitat de Girona, Joan Canimas, ha estat un dels ponents. Canimas assegura que aquests tècnics, en l’exercici diari de la seva professió, han de distingir entre ètica fonamental i ètica aplicada.

El Consell Comarcal va crear fa més de dues dècades l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència que s’ha reforçat en els darrers anys (actualment són 24 professionals i 8 persones més de suport), ha impulsat 23 taules locals i la redacció d’un protocol comarcal, pioner a Catalunya, per a la intervenció en xarxa en situacions de risc. Ara, el president del consell anuncia una nova aposta.

La jornada s’emmarca dins dels actes de commemoració del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *