El Consell Comarcal i la Fundació Probitas ultimen un projecte per garantir l’alimentació als alumnes de Secundària
Actualment, molts nens i nenes que fins a sisè de Primària reben una beca de menjador per poder dinar a l’escola, es queden sense aquest ajut quan fan el pas a la Secundària. Arribar a l’ESO significa per a més de 800 nens i nenes de la comarca deixar de rebre una beca de menjador. És per això que des del Consell Comarcal i la Fundació Probitas, organització privada sense ànim de lucre amb l’objectiu de contribuir a assegurar la nutrició dels menors amb risc d’exclusió social, es treballa per poder fer realitat un projecte socioeducatiu i de reforç de l’alimentació per poder oferir un àpat saludable diari als nens i nenes que van a l’institut. Aquesta setmana s’ha celebrat una reunió entre aquests dos ens i una desena d’ajuntaments de la comarca per seguir perfilant el projecte.
Actualment, 12 de cada 100 alumnes d’Educació infantil i de primària reben una beca de menjador. Aquesta taxa d’incidència de més del 12% baixa fins al 0’8% a la secundària. En aquest cas, menys d’un alumne de cada 100 rep una beca de menjador. Una altra dada rellevant és que només un 2’8% de totes les beques que s’atorguen a la comarca són per a alumnes de Secundària i això fa que molts nens i nenes es quedin sense ajut al fer el pas a la Secundària.
El curs 2016-2017, un total de 919 alumnes de 6è d’escoles públiques comptaven amb una beca menjador. En canvi, a l’inciar 1r d’ESO, només 90 alumnes d’instituts públics tenen un ajut.
Des del Consell Comarcal es treballa amb la Fundació Probitas per arribar a oferir opcions per l’alumnat de secundària de la comarca. Aquesta voluntat és compartida amb la Fundació Probitas que ja disposa d’un programa socioeducatiu integral i de reforç a l’alimentació que desplega a 9 instituts i 7 municipis de Catalunya per als i les alumnes de secundària, el programa “RAI-ESO Dinem Junts!” L’objectiu es oferir un àpat nutritiu al dia a aquests joves en un espai de protecció, i realitzar activitats socioeducatives, esportives i de reforç escolar.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!