L’associació Raíces publica un estudi sobre la violència filioparental

L’entitat terrassenca Asociación Raíces segueix treballant en l’atenció i l’orientació dels conflictes filioparentals. Lamentablement, cada cop són més freqüents els casos d’agressions físiques o altres tipus de violència dels fills cap als seus progenitors. En la majoria d’ocasions són les mares, les víctimes d’aquesta lacra i, sota aquesta premissa, l’associació local ha presentat aquest dimarts les conclusions d’un treball d’investigació que va començar el 2015. L’estudi, que va rebre una beca del Departament de Justícia, ha estat liderat per la presidenta de l’associació, Arantxa Herrador, amb la colaboració del psicòleg de Medi Obert, Toni Cano. Tots dos coincideixen en assenyalar la dificultat d’identificar el problema i procedir a denunciar-lo.

La recerca compara dos grups de 35 mares que viuen en entorns sociodemogràfics semblants. Unes han estat víctimes i han denunciat als seus fills per violència i les altres, no. L’estudi pretén esbrinar quins són els factors que les fan més vulnerables, el nivell de responsabilitat que reconeixen i la intenció de canvi que tenen respecte al conflicte.

Per la seva part, Toni Cano posa en valor la tasca de les associacions com Raíces que treballen per donar a conèixer el problema i mirar de tractar-lo de forma preventiva. L’associació Raíces va registrar gairebé una vintena de casos de conflictes filioparentals durant el mes de març. Creada l’any 2013, aquesta entitat té la seva seu al número 22 del Raval de Montserrat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *